Enne metsamaja valmimist ei võta mitte ühtegi uut projekti vol 12 ehk kuuri alusplats

Eelmise aasta kevadel tellisid naabrid endale kopa, et see ühe mullahunniku laiali lükkaks. Kopp aga ei tulnud ega tulnud ja mullahunnik kasvas paksul puju täis. Kuniks ühel imelisel kevadpäeval peaaegu täpselt aasta hiljem helistas kopajuht, et ma nüüd panin kopa teile maja ette maha. Hea taktika - kui juba kopp kohal on ega seda ju ära ei saada, mis sest, et aastase hilinemisega.
Igatahes müttas see kopp naabrite juures paar päeva ja me otsustasime ka juhust kasutada ja kutsusime ta endalegi külla. Nimel on järgmine projekt (siis kui metsamaja on täiesti valmis saanud) ehitada kuur. Kuur peab endasse mahutama kõik me masinad ja samas võimaldama teha kõiki vajalikke puu-metalli-autotöid soojas ja kuivas. See kiirendaks nii mõndagi protsessi, sest siiamaani me siiski oleme pidanud ootama sobivaid ilmasid. 
Kuna tegemist on endiselt ühe väga korrastamata raielangiga, siis kõigepealt tuli hunnik oksi tee pealt ära korjata. Ülemiselt pildilt on näha, et neist sai päris korraliku hugelpeenra aluse. Kopp juuris kännud välja ja korjas mulla platsilt peenrale. Tegelikult ei ole meil veel selget kujutelma, mis seal peenral kasvatada (kui üldse). Hetkel on see üsna päikese käes, lõunapäike paistab piki peenart, aga kui kuur tuleb, siis natukene juba pärastlõunast ei paistaks päike sinna üldse mitte ning suurest mäest tingituna ei paista ka hommikupäike sinna tükk aega. Kui kellelgi on häid varjutaimedemõtteid, siis kuulaks hea meelega.
Igatahes kopp kooris mulla ja võttis laste liivaaugust tasandamiseks liiva. Meil on siin ikka väga ilus värviline liiv! Siiapaika see plats esialgu jääb. Kuur on esialgu plaanis teha betoonpostidele. Need on plaanis valada plekktorude sisse maasse. Eks seda näeb, kuidas see kõik välja koorub. Hiljem tuleb siiski kogu põrand betooni valada, kuid see on ikka päris kauge plaan. 

Comments

Popular posts from this blog

Plastikusulatus

Meil on kaev!

Enne metsamaja valmimist ei võta mitte ühtegi uut projekti vol 2-11