Enne metsamaja valmimist ei võta mitte ühtegi uut projekti vol 2-11

Väikese metsamaja ehitamine tundub nagu superkiire ja lihtne töö, eriti kui on plaan, et mitte ühtegi teist projekti enne ette ei võta. Ise tehes ja olemasolevaid asju kasutades, aga ei lähe see tegelikkuses sugugi nii kiiresti. Metsamaja asub meie päriskodust küll vaid mõne kilomeetri kaugusel, kuid ikkagi peab sinna sõitma ja samal ajal muidugi tuleb ka päriselu elada ja lapsi kasvatada ja tegeleda kõigi nende projektidega, mida kindlasti enne metsamaja valmimist ette ei võta...
Vol 2. Näoraamatus pakuti niisama ära anda hulgim laudade servamisest ülejäänud tükke. Me vaatasime neile peale ja otsustasime, et ehk just nendest saab meie metsamaja sisevooder. Muidugi oli sellega kiire ja nii me kaks päeva neid kärule ja kärult maha ladusimegi. Õnneks ei olnud kaugelt tuua, aga kahjuks on meil nüüd koduajas järjekordne tõrandus, mis enne kevadet küll kuhugi ei kao. Samuti ei ole tükid sugugi mitte koheselt seinapanemisvalmis ehk nendega on veel tükk tööd.
Vol 3. Kanade asupaigavahetuse harjutamise kuut.
Vol 4. Naabrite peldik
Vol 5a. Lähedal kukkusid üks vana pärn ja tamm tormiga ümber ja keegi nendega midagi ei teinud. Nii veeretasime meie muist endale peenardeks ja muist veeretas naabrimees. Lisaks oli seal ka enam-vähem korralikku osa, mis sai ära viilutatud ja otsad värvitud ja transporditud (küll olid rasked!) ja kuivamiseks alused ehitatud.
Vol 5b ehk siis nende tormimurrulaudadega asjatamine.
Vol 6. Kahe uue kuhikpeenra kaevamine
Vol 7. Kanade talveruumide rajamine, kuna jõudsime otsusele, et meie kaks kana, kes kõik loomarünnakud üle elasid, on piisavalt toredad, et väärivad elu meie juures ka talvel.
Vol 8. Ühes teises kohas pakuti väikese raha eest kuiva tammeplanku. Muidugi tuli ka see kohe ära tuua
Vol 9. Noh, see ei olnudki niivõrd projekt, kuid kesksuvel asustasid meie peldiku vapsikud. Alguses oli pesa väike ja sai ilusti veel asjal käia, kuid pesa kasvas kiiresti. Siis oligi tarvis naabritele ka ruttu peldik ehitada, et saaks seal käia. Igatahes vasardas peas ikka mõte, et peaks sellest pesast kuidagi lahti saama. Õnneks projekteeris sügis oma plaanid nii nagu vapsikupesadega vist ikka juhtub - see muutus liiga raskeks ja kukkus alla ja vapsikud läksid maa alla talve ootama.
Vol 10. Lapsed said endale sünnipäevaks kiige. Sellest ostame-kiirelt-ühe-valmiskiige-ja-ongi-asi-ants projektist sai muidugi midagi palju pikemat ja lõpuks tehti kõik ise.
Vol 11. Maakodus hakkas kuur sisse kukkuma ja seega tuli see maha lammutada ja muist katust maamajale uuesti peale ehitada ehk sinna läks põhimõtteliselt kogu august.

Comments

Popular posts from this blog

Plastikusulatus

Meil on kaev!